• Merkio grikiai

    • 4.05 

      Grikiai jau nuo senų laikų yra laikomi vienu sveikiausių maisto produktų, kuris yra ne tik sotus, suteikia energijos, bet yra labai naudingas sveikatai ir padeda išvengti daugelio ligų. Merkio ženklas garantuoja, kad produktas yra aukščiausios kokybės. Merkio grikiai ne tik sveika, bet ir skanu.

      Kaina 4,05€ (14 Lt)

      Kategorija .

    Merkio grikiai (žali) – saldesni ir maistingesni!

    Norite naudingo sveikatai produkto?
    Merkio grikiai kaip tik Jums:

    • Siūlome išlukštentus, tačiau termiškai neapdorotus grikius. Jų kruopos nėra pakepintos, todėl yra šviesios spalvos ir puikiai tinka žaliavalgiams. Neapdorotos grikių kruopos yra trapesnės ir jas galima valgyti netgi žalias, kaip riešutus;
    • Nekepintos Merkio grikių kruopos yra ne tik šviesesnės, bet ir saldesnio, švelnesnio skonio, negu Jums įprastos pakepintos;
    • Merkio grikiai yra nukuliami po pirmųjų šalnų, o vėliau išgliaudomi be skrudinimo. Tokių grikių gaunama žymiai mažiau, nes daug jų sutrupa;
    • Merkio grikiai yra Lietuvoje užaugintas produktas;
    • Kaina tik 14 Lt/kg.
    • Grikiai jau nuo senų laikų yra laikomi vienu sveikiausių maisto produktų, kuris yra ne tik sotus, suteikia energijos, bet yra labai naudingas sveikatai ir padeda išvengti daugelio ligų. Merkio ženklas garantuoja, kad produktas yra aukščiausios kokybės.
    Merkio grikiai

    Merkio grikiai

     

    Merkio grikiai – ypatingas produktas:

    • Puikiai tinka norintiems sulieknėti, nes grikių kruopos ilgam užsilaiko skrandyje, taigi ir ilgam užtikrina sotumo jausmą;
    • Tai yra labai maistingas, bet mažai riebalų ir cukrų turintis produktas;
    • Teigiamai veikia kepenis ir žarnyną, juos patariama vartoti užkietėjus viduriams;
    • Turi geležies, kalcio, kalio, fosforo, jodo, cinko, fluoro, molibdeno, kobalto, B grupės vitaminų, folio rūgšties;
    • Teigiamai veikia cholesterolio kiekį kraujyje ir kraujo spaudimą;
    • Gerina regėjimą ir smegenų kraujotaką;
    • Teigiamai veikia kraujagyslių sistemą, padeda sergant širdies, hipertonijos, cukrinio diabeto ir kt. ligomis, nes grikiuose yra gausu rutino (vitamino P);
    • Grikių baltymai yra vertingesni už javų, jie beveik prilygsta ankštinių augalų bei gyvulinės kilmės baltymams (kiaušinių, pieno);
    • Grikiai taip pat yra rekomenduojami žmonėms, kurių silpnos venos, kurie kenčia nuo kraujagyslių spazmų, tinimų ir kapiliarų trūkinėjimo.
    Daiginti Merkio grikiai

    Daiginti Merkio grikiai

     

    Keletas patarimų apie Merkio grikius:

    • Grikius galite vakare užmerkti vandenyje, tuomet ryte nereikės jų virti. Juos galima valgyti šaltus ar truputi pasišildyti – tokiu būdu grikiuose lieka daugiau naudingųjų medžiagų;
    • Jei grikius virsite, prieš tai juos gerai perplaukite po šaltu tekančiu vandeniu. Taip pat atkreipkite dėmesį, kad žali Merkio™ grikiai išverda šiek tiek greičiau, nei skrudinti;
    • Sveikų, sočių ir šiek tiek kitokių pusryčių receptas: įsiberkite visai žalių grikių į jogurtą, sumaišykite ir pusryčiaukite;
    • Žalius grikius galite sudaiginti. Sudygusių grikių skonis ir kvapas primena žemės riešutus. Juos reikėtų mirkyti vandenyje 15-20 minučių (nemirkykite ilgiau, nes gali sugesti), o grikiai sudygsta per 1-1,5 dienų. Patikrinti drėgmę ir skalauti juos yra rekomenduojama kas 12 valandų. Yra daug daiginimo būdų, bet mums labiausiai patiko daiginimas savo pasidarytoje daigykloje, apie tai plačiau galite pasiskaityti www.zaliavalgiai.lt
    • Daigintus grikius galima dėti į salotas, sriubas ar net pasidaryti skanią, sveiką ir sočią košę (“smoothie”), daiginti grikiai sumalami su bananu, braškėmis ir saujele špinatų.
  • Naujienų prenumerata

    Jūsų vardas*:

    Jūsų el. paštas*:

    Jūsų telefonas*:

    Miestas*:

    Ekovita.lt Facebook